www.free.se
www.tarotshop.se
www.paneter.se

maria magdalenaMaria Magdalena - Rosens väg till upplysning

Känner du dig dragen till rosor, känner du dig attraherad av rosens symbolik, doft och skönhet? Väcker rosen en längtan inom dig, ett flyktigt minne, en vetskap om något större, något betydelsefullt och heligt? Slå det inte ifrån dig. Rosen kan vara den nyckel som öppnar själens portal till din visdom och din gudomlighet. Rosens doft kan vara den aktivering som ditt hjärta väntat på. Att vandra Rosens väg betyder uppstigning genom hjärtat, genom rosornas mystik och genom skapelsens gudomliga feminina visdom. Maria Nylow berättar här om Maria Magdalena och rosens magi, symbolik och mystik.

 

Maria Magdalena introducerade Rosens väg för mänskligheten för tusentals år sedan och hon skyddar fortfarande rosen i din själ och i ditt hjärta. Du liksom många av dina medmänniskor är intonade på rosens frekvenser från skapelsens första början och rosen har alltid varit en del av planen för mänsklighetens uppstigning. Din energi förändras av doften på en millisekund och ditt hjärtas slag anpassas till rosens vibration. Rosens doft är föränderlig, komplex och ofantligt högvibrerande. Kärlekens blomma nummer ett är renande, djupt transformerande och läkande till kropp, själ, medvetande och sinne hur vi än väljer att ta emot den. Inget är av en slump och rosen bär en underbar djupt gudomlig mening både i sin materiella synliga och i sin eteriska spirituella form.

Rosens betydelse är kännbar för oss människor på alla nivåer av vår existens. Vi förnimmer den med alla våra sinnen medvetet och omedvetet. Den finns i fysisk form så att du ska kunna bli påmind om din gudomlighet genom dess form, skönhet, energi och doft. Den påminner ditt hjärta om dess mäktiga chakra som driver energiflöden genom ditt väsen, som håller din uppstigning och din lycka som främsta mål. Den signalerar med varje kronblad, med varje blad och tagg att din livsresas alla upplevelser existerar i ett sammanhang och att ditt hjärta vet svaren på alla frågor du har om vem du är och vart du är på väg.

Läs hela artikeln i digitala tidningen

Skriven: 2023-09-01
2023-11-01

Susanne TörnqvistMaten påverkar din psykiska hälsa och andliga utveckling

Susanne Törnqvist, aktuell med boken "Deppmaten – kostförståelse för psykisk hälsa" menar att maten eller den biokemi som uppstår i kroppen när den ska processa det som du äter programmerar din hjärna och påverkar din personlighet och andliga utveckling.

Läs mer ...
2023-11-01

reikiVad är grejen med Reiki?

Allt fler människor provar på healingmetoden Reiki. Alla kan lära sig Reiki. Vi har träffat Reikiterapeuten Ellinor Häggström som berättar om sina erfarenheter och hur hon kom i kontakt med metoden. Läs även om hur Reiki påverkar oss och vad forskningen visar.

Läs mer ...
2023-11-01

David ThurfjellÄr tillvaron förtrollad och besjälad?

David Thurfjell är nyfiken på hur vår förmåga att uppleva något bortom den materiella verkligheten påverkar ens livstolkningar, val och ageranden. I sin bok "En lockton i ödemarken" utforskar han de utmarkerna i en personlig berättelse men också i myter och riter i världens olika religiösa traditioner.

Läs mer ...
2023-11-01

rosens vägRosen talar med din själ & ditt hjärta

Inuti varje ros finns skapelsen i sin kodade form liksom varje ros är en kod till din egen gudomlighet. Maria Nylow berättar här om rosens andliga språk och hur du kan välkomna rosen i dess olika färger, former och dofter på din vandring mot upplysning.

Läs mer ...
2023-11-01

spåkortUppgradera din intuition – använd spåkort

I en djungel full av tusentals kortlekar kan det kanske kännas överväldigande att välja. Därför ska vi tillsammans med Anna-Klara Holgersdotter guida dig till hur du kan använda spåkort för att uppgradera din intuition och öppna det nyfikna sinnet ytterligare.

Läs mer ...
2023-10-27

En lockton i ödemarkenVinn boken "En lockton i ödemarken"!

David Thurfjell fortsätter utforska och upplösa gränsen mellan religiösa och sekulära uttryck. Det blir en personlig berättelse som rör sig mellan olika världsdelar, tidsepoker och perspektiv, med nedslag i författarens egna erfarenheter såväl som i myter, riter och maktstrategier i världens olika religiösa traditioner. Läs mer och delta i utlottningen ...

2023-10-27

DeppmatenVinn boken "Deppmaten"!

Maten har en mycket större effekt på oss än att bara göra oss mätta eller påverka vår fysik. Maten kan skapa känslor, påverka vår personlighet och programmera om vår hjärna. I den här boken tar Susanne Törnqvist med dig på en resa in i tankarnas och känslornas land. Läs mer och delta i utlottningen ...

2023-10-27

print Unconditional loveVinn print "Unconditional love"!

"Unconditional love" är en exklusiv print 50 x 40 cm av Catrin Skötts originalmålning. Kan fås med vit eller svart passepartout. Catrin målar kanaliserad konst och är dekorationsmålare. Med denna vill hon sprida kärlek. Läs mer och delta i utlottningen ...

2023-10-27

Mannens TaoVinn boken "Mannens Tao"!

Varför pratas det så sällan om den manliga sexualiteten i positiva och uppmuntrande ordalag? Den manliga sexualiteten är i grunden, precis som den kvinnliga, en positiv kraft. Förutom att skapa liv skänker den hälsa, åtrå, extas och livsenergi. Läs mer och delta i utlottningen ...

2023-10-27

Stjärnskådaren från Nabta PlayaVinn boken "Stjärnskådaren från Nabta Playa"!

"Stjärnskådaren från Nabta Playa" är ett äventyr som utspelar sig för 8 000 år sedan i ett Egypten du inte visste fanns. Nervkittlande spänning, passionerad kärlek och uråldrig magi utlovas. Läs mer och delta i utlottningen ...

2023-09-01

magdalena mecweldVila dig stark med yinyoga

Magdalena Mecweld menar att yinyogan är till för alla och utgör ett viktigt verktyg och motpol till vår annars så yangpräglade värld för att lära oss vänta, ha tålamod och medvetet stilla oss. Genom att stärka yin, vår avslappning, blir vi verkligt starka.

Läs mer ...
2023-09-01

solhallaKursgårdar och retreatcenter

Vår årliga Kursgård- och retreatcenterspecial – hela 12 sidor med tips på närmare 50 ställen. De flesta har verksamhet året om med event, kurser och retreater. I år har vi kikat lite närmare på Framgångsgården, Englagård Livszentrum och Solhälla Retreat.

Läs mer ...
2023-09-01

nils von heijneMeningen med livet är att erfara och upptäcka

Nils von Heijne, listad som en av tech-Sveriges 40 hetaste serieentreprenörer, upptäckte efter en livskris sin spiritualitet och på resan sitt kall som "företagsshaman". Hans kärnbudskap är att meningen med livet är ett erfara och upptäcka med nyfikenhet och kärlek.

Läs mer ...
2023-07-04

hans zingmarkNära döden-upplevelser - en väg till uppvaknande

Hans Zingmark, överläkare, har i sin forskningsrapport gällande patienter som fått en nära döden-upplevelse i samband med hjärtstopp påvisat en förändrad livssyn för dessa individer. Döden var inte ett slut utan en passage in i något annat och de hade en gemensam tro på att livet fortsätter efter döden.

Läs mer ...
2023-07-04

henrik beyerKris leder till andligt uppvaknande

För hälsovetaren och författaren Henrik Beyer väcktes de stora livsfrågorna mitt i karriären i samband med en relationskris. Han har inte blivit "frälst" men vill efter sitt andliga uppvaknande visa andra vad han kallar "icke religiösa människor" hur man kan inkludera spirituella frågor i sitt liv.

Läs mer ...
2023-07-04

medvetandetAtt utforska medvetandet

Att sammanfoga synpunkter om medvetandet och dess roll, från olika läror, är något som ligger i tiden och förhoppningsvis ges än mer utrymme i framtiden. Ulf Bohman och MariaTherese Bohman Agerhill har besökt Arthur Findlay College i England för att medverka på en kurs i att utforska medvetandet.

Läs mer ...
2023-07-04

eckankarEckankar - den andliga frihetens väg

Eckankar är en religion som beskrivs som den andliga frihetens väg. Genom egna erfarenheter och andliga aktiviteter som drömmar, tidigare liv och själsresor finner var och en enligt Eckankar sin individuella väg till Gud. Stig Ollmar, präst inom Eckankar Sverige, berättar mer om vad Eckankar innebär.

Läs mer ...
2023-07-04

maria magdalenaMaria Magdalena - från sköka till helgonförklarad

Få historiska personer har blivit så förminskade och feltolkade som Maria Magdalena. Och få är idag så mäktiga som hon är i den nya Gyllene eran. Maria Magdalena är en universell ledare, rosens mästare, andlighetens nyskapare, religionernas befriare och en av de viktigaste feminina ledarna i historien. Möt Maria Magdalena genom Maria Nylow.

Läs mer ...
2023-05-04

david jp phillipsTa kontroll över din inre kemifabrik

David JP Phillips är en av Sveriges mest framgångsrika föreläsare och författare till "Sex substanser som förändrar ditt liv". I boken ger han nycklar till vilka signalsubstanser som är avgörande för att vi ska må bra.

Läs mer ...
2023-05-04

camilla gyllensvanProgrammera om med självhypnos

Hypnos kan vara en effektiv metod för bland annat livsstilsförändringar, stresshantering, sömn och fobier. Camilla Gyllensvan som arbetar med hypnos Time Line Therapy® förklarar hur och hjälper dig att nå dina mål med hjälp av självhypnos.

Läs mer ...
2023-05-04

lemurien och atlantisLemurien och Atlantis – en resa i tiden

Lemurien och Atlantis är gamla vackra civilisationer som fortfarande påverkar oss på olika sätt än idag. Vissa tror att de enbart är gamla legender, myter som någon hittat på, men vi är många som bär minnen från dessa tider.

Läs mer ...
2023-05-04

karleksbrev till jordenTillsammans kan vi skapa hopp för planeten

Jorden är inte bara den omgivning vi lever i, vi är jorden och vi bär henne alltid med oss. När vi människor inser att vi inte är åtskilda från jorden utan är ett och detsamma förvandlas vår relation till planeten. Det menar zenmästaren Thich Nhat Hanh i boken "Kärleksbrev till Jorden".

Läs mer ...
2023-05-04

broderskapDet goda broderskapet står på systrarnas sida

I vår serie om det goda broderskapet fortsätter Maria Nylow nu att belysa den maskulina förändringen i nutid och framtid. Nu samlas bröderna för att genom sina goda gärningar frigöra en ny gudomligt maskulin kraft som lagar och bygger upp. Den femte och sista delen.

Läs mer ...
2023-03-02

fascianRörelseglädje för kropp och själ – Axel Bohlin

I serien "Rörelseglädje för kropp och själ" berättar Axel Bohlin om fascian, ett nätverk av bindväv som omsluter hela kroppen och har en mycket större betydelse för vår hälsa än vad vi tidigare trott.

Läs mer ...
2023-03-02

kiromantiKiromanti – att tyda själens karta i dina händer

Kiromanti, eller palmistry, är som att tyda själens karta i dina händer. Mikaela Djup ger en introduktion i analysens nio steg och hoppas väcka din nyfikenhet att lära dig mer.

Läs mer ...
2023-03-02

dödenDöden gör oss mer levande

Thanatologen och författaren Philip de Croy, aktuell med "Boken för dig som en dag ska dö", vill att vi ska prata mer om döden med varandra för att döden gör oss mer levande och stärker våra relationer.

Läs mer ...
2023-03-02

astrologiDen gyllene framtiden står för dörren

Astrologi är ett värdefullt hjälpmedel för självkännedom och för att navigera i denna jordiska tillvaro. Att intresset för astrologi har ökat på senare år beror på att vi befinner oss i övergången till Vattumannens gyllene tidsålder på jorden. Astrologen och författaren Lisa Aurelius, berättar mer.

Läs mer ...
2023-03-02

broderskap 4Det goda broderskapet - livets försvarare

I vår serie om systerskapet har vi nu kommit till del 4 där Maria Nylow nu lyfter det goda broderskapets rötter i mannens förflutna genom hans resa i krig och fred och den ödmjuka tiden i början. Det goda broderskapet har förgrenats genom tusentals år.

Läs mer ...
2023-01-05

Christina NilssonVad säger stjärnorna?

Christina Nilsson

I serien "Vad säger stjärnorna?" är det nu Christina Nilsson, sprudlande entreprenör och bland annat grundare av Chakra Balance Dance, som får delar av sitt karaktärshoroskop tolkat av Agneta Orlå.

Läs mer ...
2023-01-05

kommunikation efter dödenForskning på kommunikation efter döden

Tre ledande internationella forskare inom parapsykologi, Chris Roe, Callum Cooper och Peter Fenwick, har besökt Sverige för att prata om sin forskning om framför allt kommunikation efter döden.

Läs mer ...
2023-01-05

pema chödrönKonsten att inte tappa modet

När det känns som att världen står i brand behövs optimismen mer än någonsin. Pema Chödrön är buddhist och författare och hennes budskap i boken "Välkomna det ovälkomna" är att vi inte ska tappa hoppet utan lita på vår förmåga till vishet, omsorg och medkänsla.

Läs mer ...
2023-01-05

spiritualismSpiritualismen förändrade mitt liv

Vi kan få en ny och bättre syn på hur vi lever våra liv genom att titta på de sju spiritualistiska principerna. Spiritualismen har gjort mig till en bättre människa och jag anser även att jag har fått ett bättre liv, säger MariaTherese Bohman-Agerhill.

Läs mer ...
2023-01-05

systerskap del 3Systerskapet är själens nyckel

I del 3 lyfter Maria Nylow några viktiga perioder och platser där du kan hämta hem dina minnen, din kunskap och visdom igen. Genom att förnimma dina minnen och din historia kan du ha lättare att acceptera din betydelse för framtiden.

Läs mer ...
2022-11-01

Johanna HectorRörelseglädje för kropp och själ

Johanna Hector – Livet, döden och sinnlig sensualism

Johanna Hector tränings- och yogaprofil, är först ut i vår nya serie där olika tränings- och rörelseformer i syfte att skapa ökad harmoni och helhet, kommer att belysas. Att rörelse är en viktig pusselbit för att vi skall uppnå balans och harmoni i kropp och själ känner vi till.

Läs mer ...
2022-11-01

Tanja DyredandMagi & själagodis i vardagen!

Tanja Dyredand är ett sprakande energiknippe nära till skratt. Tanja har vigt sitt liv till att hjälpa andra, tack vare sin egen omskakande livsresa. Allt för att inspirera till mer avstressande vardagsmagiska stunder och att fler ska förstå hur magiska de är!

Läs mer ...
2022-11-01

högkänslighetHögkänslig eller sensitivt begåvad?

Högkänslighet – som kan orsaka en berg- och dalbana i dina känslor, energi och ork – är inte ett permanent tillstånd, utan beror på att kroppens energier är i obalans eller i underskott. Det menar Helen Olausson, aktuell med boken "Högkänslighet & Intuition".

Läs mer ...
2022-11-01

Helena-Magdalena Ivekrans-NättLev intuitivt och hitta ditt livs högre syfte

Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt är aktuell med boken "Lev intuitivt - hitta ditt livs högre syfte" och vill inspirera dig att lära känna dig själv på ett djupare plan, följa din själs röst och hitta ditt livs högre syfte med hjälp av din intuition.

Läs mer ...
2022-11-01

Systerskap del 2Systerskapet utvecklar ditt hjärta

Vem är du i allt som sker på jorden just nu? Maria Nylow fortsätter nu i del 2 "Systerskapet utvecklar ditt hjärta" berättar hur du kan hitta din plats i det nya globala systerskapet för att välja den breda vägen till den nya tiden vägledd av ditt eget hjärta.

Läs mer ...
2022-09-02

Barbro Holm IvarssonDet glädjefulla sättet att leva

Vi människor har en nivå av medvetande som är högre än vardagsjaget. Psykologen Barbro Holm Ivarsson kallar den "andra sinnet". När du aktiverar ditt andra sinne får du tillgång till din högsta visdom, intelligens och kreativitet.

Läs mer ...
2022-09-02

haa retreat centerKursgårdar och retreatcenter

I kursgård- och retreatcenterspecialen tipsar vi om 50 platser runt om i Sverige där du kan få ny kraft. I år har vi kikat lite närmare på Mithera Development Spiritualistiska Center, Håå Retreat Center och Rosenkors-Orden AMORC.

Läs mer ...
2022-09-02

Peter StrangGemenskapens helande effekt

Peter Strang, cancerläkare, professor och författare, berättar om gemenskapens välgörande effekter. Utöver relationer betonar han gemenskapen med våra husdjur, naturens effekter samt vår längtan efter en samhörighet med något större.

Läs mer ...
2022-09-02

systerskapSysterskap som förenar över gränserna

Maria Nylow skriver om det nya systerskapet som lägger grunden till en ny världsordning genom försoning, fred och hjärtats ledarskap. En allians som går bortom tider och platser, religioner och filosofier, färger och former.

Läs mer ...
2022-07-04

gordana biernatVad säger stjärnorna!

Gordana Biernat – inspirerar till sanningen inom oss

I vår serie "Vad säger stjärnorna?" är det nu Gordana Biernat, som är hundratusentals människors dagliga orakel världen över, som har fått sitt karaktärshoroskop tolkat av Agneta Orlå.

Läs mer ...
2022-07-04

rick hansonLycka med hjärnans hjälp

Rick Hanson, psykolog och författare från USA, aktuell med boken "Fast uppkoppling till lyckan", berättar hur vi med hjärnans hjälp kan skapa lycka och balans mitt i vardagens och livets utmaningar.

Läs mer ...
2022-07-04

ljusbarareÖppna ditt hjärta och bli en ljusbärare

Ingrid Kronholm, ljusbärare, healer och multidimensionell kanal, brinner för att hjälpa andra människor att hitta tillbaka till sitt sanna jag och börja leva utifrån sitt hjärta. Kanske är du också redo att öppna ditt hjärta och bli eller komma vidare i din process som ljusbärare på jorden.

Läs mer ...
2022-07-04

solros ukrainaEtt fönster av frihet för din själ

Hur kan krigets ondska bli en välsignelse och transformation? Maria Nylow belyser några möjliga beröringspunkter mellan din själ och Ukrainas kamp för din frihet och fred. Men varför just detta krig av alla i världen?

Läs mer ...
2022-07-04

reinkarnationReinkarnationstanken ger hopp och mening

Kan en större bild av livet som följer med reinkarnationstanken, synliggöra en logisk och kärleksfull grundton i livet? Det menar Sören Grind, aktuell med boken "Reinkarnation – en logisk och kärleksfull syn på livet".

Läs mer ...
2022-05-04

camilla elfvingMedialitet - en själslig superkraft

Camilla Elfving menar att medialitet är en själslig superkraft som alla kan utveckla. Möt Camilla som nu är aktuell med senaste boken "Själens superkrafter".

Läs mer ...
2022-05-04

medvetandetForskning antyder

Medvetandet kan överleva döden

Forskning antyder att medvetandet lever vidare efter att den fysiska kroppen har dött. Vi har samtalat med John Cleese, Edward Kelly och Göran Brusewitz som säger sitt.

Läs mer ...
2022-05-04

ufoPå jakt efter UFO – att identifiera det oidentifierade

Ufo-fenomen, rymden och astronomi har länge fascinerat Clas Svahn, journalist, författare och ordförande för världens största arkiv om det okända, Archives for the unexplained, och sedan många år aktiv inom föreningen UFO-Sverige.

Läs mer ...
2022-05-04

frekvenser"Allt består av frekvenser"

Eva Kock använder stämgafflar, klangskålar, trumma och övertonssång i sitt helande. För Eva är det självklart att allt man ser, tar på och kan förnimma är frekvenser.

Läs mer ...
2022-05-04

arkeanglarDen nya tidens änglar är redan här

I del 4 av vår serie om änglar presenterar Maria Nylow nu den nya tidens änglar, uppstigningens änglar, som redan är här för att leda oss in i den gyllene tiden.

Läs mer ...
2022-03-02

Frida BoisenVad säger stjärnorna?

Frida Boisen – en passionerat driven fredsmäklare

Frida Boisen om den senaste självbiografin "Du är inte längre min dotter". Inför samtalet har hon även fått sitt karaktärshoroskop tolkat av Agneta Orlå.

Läs mer ...
2022-03-02

angelic reikiHand i hand med änglarna

Angelic Reiki är en behandlingsform där man arbetar hand i hand med änglarna. Möt Liliann Gustavsson som var den som tog Angelic Reiki till Sverige.

Läs mer ...
2022-03-02

frekvensbehandling"Healing på burk"

Frekvensbehandling även kallat energimedicin, bioresonans eller kroppsbalansering, har syftet att balansera och ge energi till kroppen för ett friskare liv. Möt Ola Hedlund som sadlade om från datatekniker till hälsoingenjör för att med frekvensbehandling hjälpa människor till ett friskare liv.

Läs mer ...
2022-03-02

andlighetAndlighet är att känna sig själv

"Anden i ditt liv" var boken som markerade ett avslut efter många års andligt sökande för Eva-Britt Wennerström, nu aktuell med en ny utgåva av boken.

Läs mer ...
2022-03-02

arkeanglarVeckla ut dina egna änglavingar

I del 3 av vår serie om ärkeänglar presenterar Maria Nylow några ärkeänglar och uppstigna feminina mästare som underlättar för dig att expandera din egen änglakraft.

Läs mer ...
2022-01-07

Daniel MendozaVad säger stjärnorna?

Daniel Mendoza – en sensitiv själ med fokus på det goda

I vår serie där jag, Agneta Orlå, inför mötet tolkar kända personers karaktärshoroskop har turen kommit till Daniel Mendoza, författare, föreläsare, coach, entreprenör och grundare av Good News Magazine.

Läs mer ...
2022-01-07

Johan StiernstedtBrist på andlighet och samtal inom psykiatrin

Något måste vara fel när allt fler människor medicineras mot psykisk ohälsa samtidigt som allt fler mår dåligt. Det hävdar leg. psykoterapeut Johan Stiernstedt som är starkt kritisk till sjukvårdsystemet, medikaliseringen och psykiatrins mekaniska människosyn.

Läs mer ...
2022-01-07

svamparSvamparnas magiska värld

Svampar är varken växter eller djur. De finns överallt på jorden, i luften och i våra kroppar. De är mikroskopiska och samtidigt en av världens största organismer. De kan lösa problem utan hjärna och laga skadade ekosystem.

Läs mer ...
2022-01-07

Kina BergmanTidigare livs läkande kraft

Efter den upplevelse- och insiktsbaserade utbildningen till psykosyntesterapeut och många terapitimmar upptäckte Kina Bergman att hennes djupaste sår var kvar.

Läs mer ...
2022-01-07

arkeanglarFeminina ärkeänglar som inspirerar ditt hjärta

Maskulina änglar i all ära – nu är tiden kommen då de feminina ärkeänglarna glider fram i sin fulla styrka, visdom och kreativa kraft.

Läs mer ...
2021-11-01

Sanna EhdinSanna Ehdin

"Fasta är nummer ett för hälsan"

Sanna Ehdin är en sanningssökare ständigt på jakt efter självläkningens heliga Graal. Vi har samtalat med Sanna om hälsa, livskraft, livets utmaningar och hennes senaste bok "Sannas fastebok" – en inspirerande guide om fastans effekter.

Läs mer ...
2021-11-01

Skriv för att läkaSkriv för att läka

Det skrivna ordets kraft kan leda oss till reflektion kring det som är angeläget i livet, och en transformation långt bortom det vi trodde var möjligt – om vi vågar vara öppna och nyfikna under resans gång, säger Emelie Hill Dittmer.

Läs mer ...
2021-11-01

Serafia AnderssonSerafia Andersson

Magi och det övernaturliga

Serafia Andersson har medverkat i serien "Spökjakt" och driver podden "Övernaturligtvis" – en tusenkonstnär som brinner för det hon gör. Här berättar hon bland annat om hur allt startade och om sin medverkan som medium i serien "Spökjakt".

Läs mer ...
2021-11-01

astro 2022Följ astrologin i ditt dagliga liv

Allt fler intresserar sig för att följa "den astrologiska väderleken" som ett stöd och uppmuntran genom vardagslivets prövningar. Lisa Aurelius och Ivar Kristoffersson har skapat "Astro 2022", bok och kalender för den som vill följa de astrologiska skeendena under 2022.

Läs mer ...
2021-11-01

arkeanglarÄrkeänglarna som lyfter dig

Ärkeänglarna bistår oss människor inom alla områden som syftar till att skapa något bättre. Maria Nylow kommer i en serie artiklar att presentera dig för några av de förunderligt kloka och mäktiga ärkeänglarna som du kan skapa en personlig kontakt med.

Läs mer ...
2021-09-03

Peter WahlbeckVad säger stjärnorna?

Peter Wahlbeck – en vattumansjäl långt före sin tid

Peter Wahlbeck, känd som den utmanande och frispråkiga ståupparen, komikern, konstnären och skådisen är förste man ut i vår nya intervjuserie "Vad säger stjärnorna?"där Agneta Orlå inför mötet tolkar kända personers horoskop.

Läs mer ...
2021-09-03

Kärlingesund retreat centerKursgårdar & retreatcenter

I kursgård- och retreatcenterspecialen tipsar vi dig som söker en plats där du kan stanna upp, lyssna inåt och utvecklas tillsammans med andra. Vi listar 57 fantastiska ställen!

Läs mer ...
2021-09-03

attraktionslagenLycka är nyckeln till framgång

Alla kan nå ett friskare liv, leva lyckligare och krydda livet med rikedomar. Margareta Stenmark Magnusson förklarar i sin nya bok "Attraktionslagen på fem fingrar" vägen till framgång – hur man genom kunskap om attraktionslagen kallar till sig ett rikare och lyckligare liv.

Läs mer ...
2021-09-03

uppstigningDel 3

Uppstigning – frihet att välja personlighet

Du är inte som du är, du är som du väljer att vara. Du kan när som helst aktivera din personlighets gränslösa kraft att förändras och låta nya aspekter ta plats för att leda dig till det du önskar. Maria Nylow öppnar dörren till din egen unika uppstigningsresa där friheten är din att få vara den du väljer att vara.

Läs mer ...
2021-07-02

bethany websterHela ditt moderssår och få tillgång till din fulla kraft!

I sin bok "Discovering The Inner Mother" avslöjar Bethany Webster, författare, transformationscoach, internationell föreläsare och kursledare, orsakerna till kvinnors trauma och menar att det är de systematiska patriarkala värderingarna som omedvetet förts vidare från generation till generation, från mor till dotter, som förgiftat kvinnors beteenden och föreställningar.

Läs mer ...
2021-07-02

andlig coachDrömmen om en värld i balans

Många är idag nyfikna på om det finns ett annat sätt att leva. Lee Seger och Sanne Soleil som driver utbildningen Andlig Coach pratar här om systerskap, ansvaret för vår gemensamma framtid, att vara till service och om att få det egna livet att glimra.

Läs mer ...
2021-07-02

ut ur mörkretAtt hitta tillbaka till livet – ut ur mörkret

Om du sliter med tillvaron, känner dig nere, avstängd, som att allt är meningslöst och du själv är maktlös, då har du sannolikt hamnat i vad vården kallar för en depression. Kanske känner du dig alltmer uppgiven, som att det inte går att ta sig ur detta mörker? Ge inte upp, det går att hitta ut ur mörkret – att hitta nya vägar tillbaka till livet!

Läs mer ...
2021-07-02

uppstigningDel 2

Uppstigning – från möjlighet till verklighet

Uppstigning må vara ett svårgripbart begrepp men nyckeln i hela resan är att gå från ego och yttre reaktioner till att hitta lugnet i hjärtat och balanserade inre aktioner. I vår serie om uppstigning tar Maria Nylow dig nu in i verklighetens vardag och ger dig några tips och tankar hur du kan förhålla dig till din egen uppstigning.

Läs mer ...
2021-07-02

eva armstrandSmärtornas väg - från mörker till ljus

Vi har träffat Eva Armstrand som vandrar schamanens väg i den nordiska traditionen. Hennes egen livserfarenhet av att växa upp i en dysfunktionell familj med en alkoholiserad och våldsam far och en medberoende mor har resulterat i självbiografin "Svärdets väg".

Läs mer ...
2019-09-27

livelihood-prisetDe får Right Livelihood-priset 2019

Right Livelihood-priset, även känt som det "Alternativa Nobelpriset" firar 40-årsjubileum i höst. En av årets pristagare är Greta Thunberg som får Right Livelihood-priset "För att med utgångspunkt i vetenskapliga fakta inspirera till och stärka politiska krav på omedelbara åtgärder mot klimatförändringarna." Läs mer

2019-09-02

enkel kombucha och kimchiVinn boken "Enkel kombucha och kimchi"!

Vill du börja brygga kombucha, göra het kimchi, syra hemma och samtidigt boosta din hälsa - då är det här en bok för dig. Erica Palmcrantz Aziz visar även hur man kan göra massor av annat gott med sin kimchi och kombucha.

Vi gratulerar vinnarna av varsitt exemplar av boken:
Karin Ridling, Frösön. Shanti Stina Eriksson, Hudiksvall. Janina Stenberg, Limmared.

2019-04-08

gronsakerVårstäda din kropp – 3 enkla steg att välja rätt kost!

Denna tid på året passar många på att vårstäda. Man rensar garderoberna, städar och rensar i garage och källare och storstädar huset. Varför inte göra samma sak med din kost? Prova dessa enkla förslag för att äta nyttigare. Läs mer ...

2019-02-01

doftAnpassa doften efter rummet

Att doftsätta hemmet är populärt. Vissa lukter passar bättre än andra beroende på vilket rum det är. Doftexperten Maria Mattsson tycker att du gärna kan använda olika dofter i olika rum, beroende på vilken atmosfär du vill skapa. Läs mer ...

2018-12-06

OreganoOregano – naturlig antibiotika

Oregano är en ört som är populär i Medelhavsregionen. Den innehåller mycket antioxidanter och kraftfulla ämnen som är bra för din hälsa. Det höga innehållet av antioxidanter kan hjälpa till att bekämpa bakterier och virus, minska tillväxten av cancerceller och hjälpa till att lindra inflammation visar ett flertal studier. Läs mer ...

2018-10-02

old milkDålig doft på flaska

Matsvinn är ett stort problem i Sverige. Du kanske själv är en av dem som kastar varor som passerat sitt bäst före-datum, utan att smaka eller lukta på dem först. Läs mer ...

2018-07-25

natur"Hålorna" är mest klimatsmarta

Det som brukar betecknas som "hålor" – det vill säga våra mindre orter – är verkligt klimatsmarta samhällen. Nya gröna stadsdelar i storstäderna verkar däremot inte bidra till att minska utsläppen. Det visar en rapport från Riksorganisationen Hela Sverige ska leva. Läs mer ...

2018-06-06

foodMer tång på tallriken!

Tång är inget vi brukar äta i vår del av världen, men kanske framöver. Växten är näringsrik och innehåller andra fibrer än landväxter, vilka antas gynna tillväxten av nya tarmbakterier som i sin tur stimulerar immunförsvaret. Läs mer ...

2018-04-09

cannabisplantaLäkemedelsverket vill läkemedelsklassa CBD-olja

Läkemedelsverket vill att CBD-oljor som innehåller cannabidiol, som är en av 100 cannabinoider i hampa, ska klassas som ett läkemedel enligt läkemedelslagstiftningen. Företag som fram till nu gjort gällande att CBD-olja är livsmedel måste därför söka tillstånd, anser myndigheten. Ett av "hampaföretagen" anser att myndigheten bara försöker skrämmas. Läs mer ...

2018-03-20

yoghurtBäst före-datum och sista förbrukningsdag – vet du skillnaden?

Sex av tio vet inte skillnaden mellan bäst före-dag och sista förbrukningsdag på livsmedel. Osäkerheten kan bidra till att mycket mat slängs i onödan. Enligt en tidigare undersökning av Konsumentföreningen Stockholm vet inte 62 procent skillnaden. Läs mer ...

2018-02-09

garlicSå minskar du vitlöksdoften

Älskar du vitlök, men vill helst inte lukta illa? Nu har forskare studerat vilka livsmedel som kan minska lukten av vitlök. Läs om vad som fungerar bäst. Läs mer ...

2017-11-24

EkoappenNylansering av Ekoappen

Den 3:e november släpptes en ny version av Ekoappen – Sveriges enda app som samlar eko och reko i fickan – en app för medvetna konsumenter. Förutom ny logotyp, layout och hemsida, har appen en ny sökfunktion som gör det enklare att hitta det man söker. Förhoppningen är att appen ska bidra till en mer hållbar konsumtion. Läs mer ...

2017-10-06

Aubergine3 anledningar att äta aubergine

Färgrika grönsaker indikerar på ett rikligt innehåll av antioxidanter och den mörklila auberginen är inget undantag. Aubergine, eller äggplanta som den också kallas, är inte bara en god grönsak utan också en perfekt ersättare för kött i de flesta rätter eftersom den har en matig, tjock konsistens. Läs mer ...

2017-09-11

ExistensfestivalExistens Österlen 2017: Mod och medmänsklighet

Sveriges första festival kring existentiella frågor: Existens Österlen 2017 ägde rum den 25–27 augusti i Kiviks kapell. Den ideella föreningen Convenium, vars ambition är att skapa ett forum på Österlen stod värd för denna. Temat för i år var "Mod och medmänsklighet". Läs mer ...

2017-07-20

salad7 proteinrika tips för en matigare sallad

Känner du igen känslan av att vara hungrig redan efter en timme efter att du ätit en sallad? Nyckeln är att tillsätta nyttiga fetter, kolhydrater i form av hela korn och proteiner i salladen, vilket gör den mer matig. Här är några proteinrika tips. Läs mer ...

2017-06-19

LustgeneratorMer erotik i vardagen

Många behöver återupptäcka både vardagserotiken och varandra. Det är så lätt att annat kommer i vägen för samvaron; fotbollsträningen med ungarna, tvätten eller facebookflödet, som man ju som bekant bara måste kolla "en gång till". Lustgeneratorn är en digital kostnadsfri tjänst som ger dig och din partner lustfyllda uppdrag. Läs mer ...

2017-05-10

Taku-TakuVegansk snabbmatskedja

Det nya helt veganska snabbmatsstället Taku-Taku har nu öppnat i Stockholm. Det är kocken Sebastian Shauermann som står bakom konceptet och den första restaurangen öppnade igår på "Paradiset" i Sickla i Stockholm. Läs mer ...

2017-02-10

GojiGift i många gojibär

Gojibär kallas ofta för superbär eftersom de innehåller höga halter av mineraler och antioxidanter som påstås ge ett långt och friskt liv. Råd & Röns test visade att många av bären tyvärr också innehåller för höga halter gifter i form av rester från bekämpningsmedel som använts i samband med odlingen. Läs mer ...

2017-01-13

hudkrämSå påverkas huden av lösningsmedel

Forskare vid Lunds universitet har utvecklat en metod som gör det möjligt att se hur enskilda molekyler i hudkrämer, läkemedelssalvor och rengöringsprodukter påverkar och växelverkar med hudens egna molekyler.

Läs mer ...

Free – din ledstjärna

M Sjölander AB
Adress: Blåsenborgsvägen 2, 794 33 Orsa
Telefon: 070-629 71 89
E-post: info@free.se
Hemsida: www.free.se

 

 

Redaktion:

 Marie Sjölander
Marie Sjölander
Ansvarig utgivare, annonssäljare, redaktör
070-629 71 89
marie@free.se

Åsa Östlund

Åsa Östlund
Projektledare, formgivning, kundtjänst
070-287 15 50
asa@free.se, annons@free.se

 


Tryck: Stibo Complete, Katrineholm.
Free trycks på miljöcertifierat papper.
ISSN 0248-429X

Frees texter lagras och tillgängliggörs i digitala arkiv. Den som sänder material till Free anses medge sådan lagring samt publicering i tidningens alla distributionskanaler.