www.free.se
paneter.se
www.egia.se
2020-07-03

I nästa nr av Free som utkommer den 3 kan du läsa om:

 

Platser som ger själen stillhet och kraft

När det fysiska resandet begränsas kan vi öppna våra inre gränser desto mer och resa i tid och rum. I en serie artiklar kommer du att få följa med till olika kraftplatser i Sverige där den spirituella närvaron är extra stark och välgörande. Platser där officiella historier trängs med energiavtryck och där magiska väsen berättar genom fysiska förnimmelser. I nästa nummer guidar Maria Nylow dig till Gamla Uppsala där den andliga kraften vilar mellan kullarna i väntan på den som vill lyssna på stillhetens ord. Samma andliga kraft som kan leda dig till dina egna kraftplatser och portaler.

 

Att hitta mening när livet känns meningslöst

Kåre Landfald är grundare av Zen Coaching, ett sätt att coacha och leva som uppmuntrar öppensinnat utforskande, nyfikenhet och en kärleksfull närvaro. Kåre tror att allt det vi letar efter alltid är tillgängligt för oss i detta ögonblick. Syftet är att ge oss möjlighet att hjälpa oss själva och andra genom att "inte hjälpa". Istället för att ge råd vill han uppmuntra till nyfikenhet och till att möta andra i ett utrymme av djupt lyssnande. Denna filosofi ger Kåre en djup mening i sitt liv. Han upptäckte sitt djupare syfte när han hittade den livsförändrande magin som finns i att vända sig inåt och säga "Ja!" till det som är. Idag stödjer han andra i deras personliga och yrkesmässiga liv genom att lära ut att all mening finns i att upptäcka essensen i att vara - i varandet självt bor livets mening.

 

Motstå lidande och rädsla med medit?

Leah Weiss, seniorlärare vid universitetet i Stanford, förklarar i boken "Bhavana - en liten bok om thailändsk visdom och vägen till en bättre vardag" hur meditation fungerar inom den thailändska traditionen bhavana, som är en tusenårig tradition. Bhavana är ett sätt att utveckla motståndskraft och styrka som kan användas när det behövs som mest. Meditation integreras med den senaste neurovetenskapen om hur våra hjärnor och beteenden kan förändras för att ge oss verktygen för att motstå lidande och rädsla. Leah Weiss förespråkar "mindfulness in action" och beskriver meditation som att bli medveten om sina tankar, känslor och omgivning även när en är engagerad i någon annan aktivitet. Läs mer i nästa nummer.

 

Special! Kursgårdar & retreatcenter

I nästa nummer presenterar vi vår årliga special där vi tipsar om massor av fantastiska kursgårdar och retreatcenter med olika event, kurser och retreater. Många av kursgårdarna går även att hyra för den som planerar att arrangera en egen kurs eller bara vara med familj och vänner. Vi har bland annat kikat närmare på Bondasgården - Soul and food i Lima vars vision är att ge gästerna näring för kropp och själ.


Alltid i Free:

* Fri vägledning – Lee Seger vägleder

* Benny Rosenqvist, välkänt medium, svarar på läsarnas frågor.

* Fri kraft – Agneta Orlå coachar

* Produktsida – Produkter – Free tipsar!

* Böcker, musik och filmer värda din uppmärksamhet!