www.free.se
www.arella.se
2018-03-02

I nästa nr av Free som utkommer den 3 maj kan du läsa om:

 

Bemästra arvet och bli fri

"Nyckeln till arvslåset" handlar om kvinnor från förr som Lena Nilsson, ayurvedalärare och healer fått kontakt med genom sina drömmar. Dessa kvinnors liv gav Lena Nilsson insikten om hur ofta vi upprepar det vi lärt oss, men som kan vara andras tankar och drömmar. Vi lever vårt liv utan att reflektera över det, av gammal vana för så har man alltid gjort. Lena Nilsson hoppas med boken så ett frö hos dem som känner sig låsta i sin arvsroll och inse att framtiden är deras att skapa på det sätt var och en vill utefter sina egna möjligheter. Möt Lena Nilsson i nästa nummer.

Så förverkligar vi himlen på jorden

Schamanen står med ett ben i varje värld. Det finns ingen mening med att stå i kontakt med andarna och drömmarna om vi inte kan hämta ner dem till jorden. Det säger schamanen och dansläraren YáAkov Darling Khan i sin nya bok "Jaguar i kroppen – fjäril i hjärtat". I nästa nummer förklarar han att det handlar om att finna en andlighet som kan hjälpa oss att läka våra djupaste sår och leva ett rikare och mer autentiskt liv. Engagerad shamanism kallar YáAkov sin moderna schamanism. Det har att göra med ömsesidighet, att
vara medveten om att det jag tar, måste jag kunna ge tillbaka. Vad jag tar emot, måste jag kunna ge.

En given väg

"Så länge vi lever har vi chansen att växa och blomstra. Livet går ut på detta. Hela livet. Det tror jag stenhårt på. Vi ställs dagligen inför val. Vad för sorts människa vill jag bli? Vilken väg vill jag gå? Hur jag lever i min vardag påverkar inte bara mig, utan också människor omkring mig. I sin förlängning påverkar det världen." Det säger Patricia Tudor-Sandahl, som var med att starta Convenium Österlen, som nu för andra året arrangerar festivalen Existens Österlen. Vi har fått en pratstund med Patricia om hennes liv och om konventet. Läs mer i nästa nummer.

Stora festivalguiden 2018

I nästa nummer är det dags för årets stora festivalguide. Vi tipsar om inspirerande festivaler som är värda att besöka i sommar. Det finns ett stort utbud och alla har en sak gemensamt – möte med andra människor i glädje och gemenskap.


Alltid i Free:

* NYHET! Fri vägledning – Lee Seger vägleder

* Benny Rosenqvist, välkänt medium, svarar på läsarnas frågor.

* Fri kraft – Agneta Oreheim coachar

* Produktsida – Produkter – Free tipsar!

* Böcker, musik och filmer värda din uppmärksamhet!