www.free.se
www.egia.se
2019-01-07

I nästa nr av Free som utkommer den 1 mars kan du läsa om:

 

"Att kommunicera med djur berikar mitt liv"

Under mer än 20 år har Susanne Jönsson kommunicerat med djur och sedan nästan lika många år tillbaka har hon lärt andra att göra detsamma. "Våra djur älskar att vara med som lärare på dessa kurser, de säger att det är bland det viktigaste de har att hjälpa till med. Djuren förstår så mycket mer än vad de flesta inser och de har alltid så mycket kärlek och klokhet att dela med oss", säger Susanne. I nästa nummer kan du läsa mer om djurkommunikation och djurhealing.

 

Andningen – en kompass till vårt inre

"Allt kan avläsas i våra andetag. Våra inandningar och utandningar är den röda tråden genom livet." Det säger yogaläraren och författaren Ulrica Norberg. I sin senaste bok "Andas – livet händer mellan två andetag" genomlyser Ulrica andningens anatomi, ett rytmiskt utbyte mellan de två gaserna syre och koldioxid. Utbytet som sker göder vår puls och alla processer som upprätthåller livsfunktionen i oss. När vi gör den omedvetna andningen mer medveten blir vårt liv mer färgglatt och vår hälsa något värdefullt. Läs även om hur andningen är en central praktik inom yogafilosofin.

 

Kärleken är hjärtats språk

"Allyson och jag hade i mitten av 1970-talet en gemensam visionär upplevelse med hjälp av psykedelier, som för alltid förändrade vårt liv och konstnärskap. Kärleken visade sig som en universell grund för allt liv, den högsta kosmiska kraften som är den bakomliggande väven i universum." Det säger konstnären Alex Grey om hur de tjugoen gyllene speglarna skapades. Free har besökt paret Greys gård i Wappinger Falls där Entheon, ett tempel och konsthall håller på att färdigställas för de gyllene speglarna och parets övriga konstverk. Läs mer i nästa nummer om resan till Chapel of Sacred Mirrors och paret Greys artistiska visioner.

 


Healing Touch

Camilla Elfving skriver om Healing Touch som används vid amerikanska sjukhus, och andra healingformer som undersökts vetenskapligt genom kvalitativa studier och dubbelblinda tester. Intervju med Tim och Pam McConville som bor i Minneapolis, USA, och jobbar med Healing Touch. De beskriver de hälsoförbättringar som det ger och på vilket sätt. Ett spännande reportage om ett område som tycks engagera allt fler människor – komplementär healing.

 

Alltid i Free:

* Fri vägledning – Lee Seger vägleder

* Benny Rosenqvist, välkänt medium, svarar på läsarnas frågor.

* Fri kraft – Agneta Orlå coachar

* Produktsida – Produkter – Free tipsar!

* Böcker, musik och filmer värda din uppmärksamhet!