www.free.se
www.arella.se
2017-09-01

I nästa nr av Free som utkommer den 1 november kan du läsa om:

 

Skrivande – en väg till läkning

Efter trauma kan skrivande bli en väg till läkning. Det är den globala skrivrörelsen Write Your Selfs stora övertygelse, vars bas finns in norra Sverige, och som hjälper människor att återerövra sina berättelser efter trauma. Trauma innebär upplevelser så överväldigande att de blir omöjliga att integrera i våra befintliga kognitiva referensramar. Forskning, traumaterapeutiskt och pedagogiskt arbete visar att efter trauma så behöver vi få utrymme att sätta ord på och organisera det vi upplevt. Free har intervjuat Anna Sundström Lindmark en av medskaparna av Write Your Self.

 

Så blir du klok och kreativ på alla sätt och vis!

Varför är det så ovanligt med visdom? Och går det att vara kreativ, vis och galen på samma gång? Free har tagit del av nya rön inom visdomsforskningen. Det behövs mer visdom och humor i vår samtid, säger överläkaren Simon Kyaga, Karolinska institutet. Och professor Stefan Einhorn berättar om varför visdom är nödvändigt för mänsklighetens överlevnad. Läs mer om hur vi utvecklar vår egen visdom i nästa nummer.

 

2 x högkänslighet:

Högkänslig – än sen då?

Högkänslighet är inte någon brist, utan ger dig ovärderliga kvaliteter och rikedomar som du helhjärtat bör ta emot, så att de kan komma till glädje både för dig själv och för din omgivning! Else Marie Bruhner startade "Sveriges förening för högkänsliga" 2012. Nu är hon aktuell med boken "Högkänslig - än sen då?" som är en introduktion till högkänslighet.


När känslighet blir till en styrka

När samhället snurrar på alltför snabbt och vi glömmer bort att vara människa och ha balans i våra liv, är det vi högkänsliga som märker det först. Det säger prinsessan Märtha Louise av Norge och Elisabeth Nordeng i sin nya bok "Född sensitiv - våra berättelser". De delar med sig av sina personliga berättelser om livet som högkänslig och hur de båda har kommit att se personlighetsdraget som en styrka. Läs mer i nästa Free, där författarna ger en ny bild av hur känslomänniskor upplever världen och hur man kan hitta sin naturliga plats i den.

 


Alltid i Free:

* Benny Rosenqvist, välkänt medium, svarar på läsarnas frågor.

* Fri kraft – Agneta Oreheim coahar

* Produktsida – Nya produkter – Free tipsar!

* Nya böcker, musik och filmer värda din uppmärksamhet!