www.free.se
www.tarotshop.se
www.paneter.se

klimat och ekologi med buddhistiska ögonVinn boken "Klimat och ekologi med buddhistiska ögon"!

Mänskligheten står inför utmaningar på många plan, med det allt varmare klimatet, utarmningen av jordens resurser och förstörelsen av livsmiljöer för djur och människor. Hur kan vi tackla allt detta, så att både planetens och vår personliga hälsa värnas? Som en röd tråd i boken löper tanken att den ekologiska krisen också är en andlig och psykologisk kris. En kris som samtidigt öppnar för att finna nya perspektiv, styrka och stöd – enskilt och tillsammans.

 

Bland västerländska buddhister är dialogen kring de existentiella utmaningar vi nu står inför livlig och engagerad. Inte minst i USA blomstrar det digitala samtal som inspirerats av buddhistiska tankar och andliga praktiker. I Sverige har dock perspektiven från dessa samtal om de stora ödesfrågorna hittills inte fått bred spridning.

Boken presenterar ett urval tongivande texter från detta tankeutbyte. Utgångspunkten är att vi inte har någon tid att förlora. Innehållet spänner över allt från socialt engagerad buddhism och kritik av vår moderna civilisation till meditation, djup naturkontakt och kontemplation till hjälp för oss alla. Även metoder och projekt med lösningar för klimatet lyfts fram.

Som en röd tråd i boken löper tanken att den ekologiska krisen också är en andlig och psykologisk kris. En kris som samtidigt öppnar för att finna nya perspektiv, styrka och stöd – enskilt och tillsammans.

Bokens kapitel och författare:
Kapitel 1: Ingen tid att förlora (Joanna Macy). Kapitel 2: Uppvaknande i klimatförändringens tid (David Loy). Kapitel 3: De 100 bästa klimatlösningarna (Paul Hawken). Kapitel 4: Ur det vilda föddes sinnet (Matthew Gindin). Kapitel 5: Från en dödskultur till en livskultur (Ven. Bikkhu Bodhi). Kapitel 6: Att omfamna utrotningen (Stephen Batchelor). Kapitel 7: En nypa frisk luft (Mark Coleman). Kapitel 8: Meditation för klimatångest (Dekila Chungyalpa). Kapitel 9: Arbetet som återanknyter (Joanna Macy).

Utlottningen sker i samarbete med Dana Förlag, www.danaforlag.se

3 vinnare utses av Dana Förlag. I samband med att du deltar i utlottningen samtycker du till att de får ta del av dina uppgifter endast för att kunna utse vinnare och skicka eventuell vinst.
Skriv gärna några rader nedan varför du vill vinna boken.

Utlottningen pågår till och med den 30 april 2024.

Vinnare kontaktas personligen och publiceras här vid utlottningen.

Fyll i formuläret nedan för att delta

Förnamn Efternamn E-postadress
Gata Postnummer Ort
Motivering till varför just du vill vinna (max 600 tecken)

Tack för att du är med i utlottningen. Klicka här för att se om vi har fler utlottningar på gång! Kolla in här!

FREE har funnits i över 40 år!

Free är en ledstjärna inom hälsa, personlig utveckling och egenvård. Tidningen har utkommit regelbundet sedan 1982 och är den enda gratistidningen i sitt slag. Free distribueras via våra över 300 budbärare över hela landet: via terapeuter, massörer, kursgårdar, bokhandlar, hälsobutiker och via intresserade konsumenter. Tidningen finns även på alternativmässor runt om i Sverige.