www.free.se
www.tarotshop.se
www.paneter.se

SolkarinaDet moderna helandet – Reiki

Året var 1990 och jag satt med telefonkatalogen och på den tiden var telefonkatalogen ungefär 1 decimeter tjock. Där fanns telefonnummer och adress till alla som bodde i hela Västmanland, människor, föreningar och företag. Jag började på A för det jag letade efter var någon typ eller form av andlig förening. I den lilla staden där jag bodde fanns inte så mycket att välja på och jag saknade en gemenskap med andra så jag började leta i telefonkatalogen. Vilka ord kunde jag hitta som möjligtvis kunde vara en andlig förening?

 

När jag kom till bokstaven L så hittade jag vad jag sökte 7 mil från min hemort en andlig förening. Det var där jag lärde mig Reiki i den andliga föreningen i Västerås det var också där jag kom i kontakt med H H Dalai lama så jag 1992 fick vara med på en privat buddistisk ceremoni i Stockholm med honom. Gemenskapen med andra var verkligen värdefull för mig på den tiden som mamma till 4 små barn och mitt i småbarnslivet. Jag behövde andlig näring.

Det var så mystiskt på den tiden med Reiki, värmen som kom ur händerna och förändringen som skedde. Jag hade alltid varit frusen av mig fram till 1990 när jag lärde mig Reiki, jag kunde till och med sova med raggsockor. Men från den dagen jag lärde mig Reiki har jag inte frusit, varken om fötter, händer eller kroppen. Jag har bara mått så bra. Det är 30 år sedan nu. På den tiden när vi skulle ge Reiki till någon fick vi dra ned rullgardiner och persienner för att inte grannar som gick förbi skulle se hur vi stod många personer och höll händerna på en liggande människa. På den tiden var det sektvarning idag är Reiki friskvård. För hur skulle man ha tolkat det i vår lilla stad? Jag var udda nog ändå som det var.

Förändringarna i mitt liv blev stora med Reiki och 1996 blev jag själv Reikilärare. Jag började lära ut Reiki på distans redan i januari 1997 och sedan dess har det blivit några hundra elever.
Vad är då klassisk japansk Reiki? Det finns inte ett sätt att beskriva Reiki på utan det måste upplevas antingen om du får det själv av någon annan eller ger dig själv. För mig är inte Reiki new age, inga tekniker och inga tillägg. För mig är Reiki en andlig disciplin och när jag praktiserar Reiki så får jag också mer flöde i livet. Det är också det jag lär mina elever.

Det är därför jag aldrig renar något för jag anser att allting alltid är perfekt, världen är perfekt och det är vad Reiki har lärt mig med åren. I min värld finns inte heller negativ energi för den kan jag ju alltid höja om jag känner den är låg med Reiki så den blir hög istället. Jag kallar det därför för lätt eller tung energi eftersom jag kan påverka känslan i vad jag upplever själv.

Reiki är livsenergi, prana eller ki som man också kallar det. Det akupunktören gör när han sätter nålar gör jag med mina händer. Det är så enkelt. Händer på att förmedla livsenergi och händer av sluta förmedla livsenergi. Jag tror nämligen att våra kroppar och sinnen alltid strävar efter balans och det innebär ett perfekt flöde av livsenergi genom oss. Livsenergin finns överallt inte bara i oss utan i allting runtomkring oss också. Jag har idag skrivit 5 böcker om Reiki och utbildar både fysiskt och på distans. Med Reiki har jag upplevt mirakel på mirakel på mirakel hos dem som lär sig Reiki. Alla mina elever talar om livet före och efter Reiki.
En kvinna som haft eksem i nästan 20 år så det både blödde och kliade blev helt fri sina stora problem efter 5 månader. Depressioner och nedstämdhet släpper taget och människor börjar se en mening igen. Högt blodtryck blir normalt, sköldkörteln börjar fungera bättre, tinnitus försvinner jag ser det om och om igen och Reiki guidar människor dit.

Jag frågade mina elever i min Reikigrupp på facebook hur de skulle definiera Reiki och svaret blev detta:

 • Ett helt nytt liv
 • Får ett lugn i hela kroppen
 • En vibration som läker och leker fram min uppgift på jorden
 • Jag kopplar av, upplever mer harmoni och lugn
 • Jag får ett positivt flöde och mer energi
 • Jag har hittat mig själv
 • Jag känner närvaro, tacksamhet och glädje
 • Reiki har förbättrat min självkännedom och mitt självförtroende
 • Glädje, förundran och många aha-upplevelser
 • Bättre sömn och vila min kropp läker
 • Jag hittar tillbaka till nuet
 • Att få ge Reiki till andra är en gåva

Är det inte fantastiskt?

Så här kan man fortsätta sida upp och sida ned med den klassiska japanska Reikin. Jag blandar de gamla shintoistiska och japanska traditionerna med den västerländska Reikin. Det finns många olika sorters Reiki därför definierar jag den Reiki jag gör som klassisk japansk Reiki. Har du inte provat Reiki kan jag varmt rekommendera att göra det. Och det enda du ska tänka på är att du säger till Reikiterapeuten att du inte vill bli avläst, inte få rådgivning, utan hemskt gärna vill uppleva en timme i bara Reikienergi utan ord eller andra inblandningar. Reiki är världens enklaste metod och det finns massor av människor därute som kan Reiki och som gärna ger Reiki så passa på när du möter en sån.

Då kommer du sedan att veta vad flöde är.

Vill du veta mer om Reiki så kan du lyssna på Reikipodden
https://play.acast.com/s/Reikipodden
Eller min blogg om Reiki www.reikitidningen.se

Solkarina

Skriven: 2020-05-15
2024-03-01

siffrornas betydelseSiffrornas makt över våra liv

Vi lever i en tid då allt ska kvantifieras, mätas, betygsättas, bedömas och jämföras. I sin aktuella både illustrativa och humoristiska bok "Sifferdjur" berättar ekonomiprofessorerna Micael Dahlen och Helge Thorbjørnsen om hur siffor kan styra oss mer än vad vi tror och påverka hur vi tänker, känner och mår.

Läs mer ...
2024-03-01

slagrutaSlagrutan – en sann hjälpare i vardagen

Slagrutan användes kanske förr mest för att leta vatten. Idag har den helt nya användningsområden. Vem vill inte själv kunna få fram egen vägledning från sina guider eller hitta en plats där man fylls av underbar energi, Slagrutan har visat sig vara ett fantastiskt hjälpmedel. Eva Svensson berättar mer.

Läs mer ...
2024-03-01

klimat och ekologiStyrka när världen står i brand

Hur kan vi tackla allt, så att hälsan för planeten, oss själva och allt levande på jorden värnas? Vi behöver älska vår värld som den är även när den står i brand, menar Joanna Macy, en av författarna i boken "Klimat och ekologi med buddhistiska ögon". Som en röd tråd i boken löper tanken att krisen i dagens värld också är en andlig och psykologisk kris.

Läs mer ...
2024-03-01

tina ikonomidouAtt bli ett med sig själv och hitta hem

Livscoachen Tina Ikonomidou debuterade som författare med boken "Livets alkemi – själens resa genom jordelivet" och har under 20 år guidat tusentals människor i livets frågor, utvecklat grupper och organisationer. Tina vandrar vildkvinnans väg, reser mellan världar och brobygger.

Läs mer ...
2024-03-01

drakar 2Elementens drakar är uppstigningens ankare

Kraftfulla drakar för elementen jorden, luften, elden och vattnet kan ge dig nya perspektiv på din andliga resa. Maria Nylow leder dig djupare in i drakarnas värld där elementens drakar kan ge dig både nya perspektiv på din andliga resa och djup förankring i verklighetens möjligheter.

Läs mer ...
2024-03-13

livets alkemiVinn boken "Livets alkemi"!

I denna berörande bok av Tina Ikonomidou får du följa en själ genom jordelivet. Läs med hjärta och lyssna till din själ. Ta del av meditationer och affirmationer. "Livets alkemi" är ett fint poetiskt verk om att söka, finna och våga gå sin egen väg. Om att ha kontakt med Moder Jord. Läs mer och delta i utlottningen ...

2024-03-01

sifferdjurVinn boken "Sifferdjur"!

I "Sifferdjur" visar ekonomiprofessorerna Micael Dahlen och Helge Thorbjørnsen hur siffrorna styr oss långt mer än vi tror - och vad vi kan göra åt det. Med ny, banbrytande och ibland skrämmande forskning hjälper de oss se hur siffrorna smyger sig in i våra huvuden och kroppar och påverkar hur vi tänker, känner och mår. Läs mer och delta i utlottningen ...

2024-03-01

klimat och ekologi med buddhistiska ögonVinn boken "Klimat och ekologi med buddhistiska ögon"!

Mänskligheten står inför utmaningar på många plan, med det allt varmare klimatet, utarmningen av jordens resurser och förstörelsen av livsmiljöer för djur och människor. Hur kan vi tackla allt detta, så att både planetens och vår personliga hälsa värnas? Läs mer och delta i utlottningen ...

2024-03-01

isfläcken som räddade mitt livVinn boken "Isfläcken som räddade mitt liv"!

"Isfläcken som räddade mitt liv" är en berättelse om en ödesdiger händelse som kastade Joanna Smith in i en mardröm och en kamp för överlevnad. En påminnelse om livets skörhet och kraften i mänsklig uthållighet. Läs mer och delta i utlottningen ...

2024-03-01

posterVinn "Poster från originalmålning av Catrin Skött"!

Fotoposter av högsta kvalitet från Catrin Skötts originalmålningar. Catrin på Se Hela Livet målar kanaliserad konst och är även dekorationsmålare. Läs mer och delta i utlottningen ...

2024-01-05

förlåtelseFörlåt dig själv och andra – bli kraftfull, glad och fri

Att förlåta innebär att sluta vara arg på en annan person eller dig själv. Du förlåter för din egen skull.
Barbro Holm Ivarsson ger oss tips på vägen.

Läs mer ...
2024-01-05

life alignmentLäk ditt liv med Life Alignment

Life Alignment är en form av healing och energiteknik som funnits sedan början på 1990-talet. Möt Philippa Lubbock och Anna Sandberg som berättar mer.

Läs mer ...
2024-01-05

medvetandetMedvetandet – en utmaning att förklara

Medvetandet är ett mysterium inom vetenskaplig forskning och en utmaning för vetenskapen att förklara. Per Snaprud och Hans Liljenström samtalar.

Läs mer ...
2024-01-05

dimensionellt mediumskapDimensionellt mediumskap i den nya tiden

Dimensionsmedium, vad betyder det egentligen och hur arbetar man? Den dimensionella kunskapen har funnits i myter, legender och hos mystiker i tusentals år. Solkarina och Marina Thorzelius berättar mer.

Läs mer ...
2024-01-05

drakarTänk om drakar finns ... tänk om

Tänk om drakar inte bara är farliga monster från sägner utan vackra och på riktigt godhjärtade väsen i din närhet. Drakar som leder dig igenom turbulenta tider till lugn och upplysning, till självinsikt och nystart. Maria Nylow öppnar dörren till drakarnas värld.

Läs mer ...
2023-11-01

Susanne TörnqvistMaten påverkar din psykiska hälsa och andliga utveckling

Susanne Törnqvist, aktuell med boken "Deppmaten – kostförståelse för psykisk hälsa" menar att maten eller den biokemi som uppstår i kroppen när den ska processa det som du äter programmerar din hjärna och påverkar din personlighet och andliga utveckling.

Läs mer ...
2023-11-01

reikiVad är grejen med Reiki?

Allt fler människor provar på healingmetoden Reiki. Alla kan lära sig Reiki. Vi har träffat Reikiterapeuten Ellinor Häggström som berättar om sina erfarenheter och hur hon kom i kontakt med metoden. Läs även om hur Reiki påverkar oss och vad forskningen visar.

Läs mer ...
2023-11-01

David ThurfjellÄr tillvaron förtrollad och besjälad?

David Thurfjell är nyfiken på hur vår förmåga att uppleva något bortom den materiella verkligheten påverkar ens livstolkningar, val och ageranden. I sin bok "En lockton i ödemarken" utforskar han de utmarkerna i en personlig berättelse men också i myter och riter i världens olika religiösa traditioner.

Läs mer ...
2023-11-01

rosens vägRosen talar med din själ & ditt hjärta

Inuti varje ros finns skapelsen i sin kodade form liksom varje ros är en kod till din egen gudomlighet. Maria Nylow berättar här om rosens andliga språk och hur du kan välkomna rosen i dess olika färger, former och dofter på din vandring mot upplysning.

Läs mer ...
2023-09-01

magdalena mecweldVila dig stark med yinyoga

Magdalena Mecweld menar att yinyogan är till för alla och utgör ett viktigt verktyg och motpol till vår annars så yangpräglade värld för att lära oss vänta, ha tålamod och medvetet stilla oss. Genom att stärka yin, vår avslappning, blir vi verkligt starka.

Läs mer ...
2023-09-01

solhallaKursgårdar och retreatcenter

Vår årliga Kursgård- och retreatcenterspecial – hela 12 sidor med tips på närmare 50 ställen. De flesta har verksamhet året om med event, kurser och retreater. I år har vi kikat lite närmare på Framgångsgården, Englagård Livszentrum och Solhälla Retreat.

Läs mer ...
2023-09-01

nils von heijneMeningen med livet är att erfara och upptäcka

Nils von Heijne, listad som en av tech-Sveriges 40 hetaste serieentreprenörer, upptäckte efter en livskris sin spiritualitet och på resan sitt kall som "företagsshaman". Hans kärnbudskap är att meningen med livet är ett erfara och upptäcka med nyfikenhet och kärlek.

Läs mer ...
2023-09-01

maria magdalenaMaria Magdalena - Rosens väg till upplysning

Rosen kan vara den nyckel som öppnar själens portal till din visdom och din gudomlighet. Att vandra Rosens väg betyder uppstigning genom hjärtat, genom rosornas mystik och genom skapelsens gudomliga feminina visdom. Maria Nylow berättar om Maria Magdalena och rosens magi, symbolik och mystik.

Läs mer ...
2023-07-04

hans zingmarkNära döden-upplevelser - en väg till uppvaknande

Hans Zingmark, överläkare, har i sin forskningsrapport gällande patienter som fått en nära döden-upplevelse i samband med hjärtstopp påvisat en förändrad livssyn för dessa individer. Döden var inte ett slut utan en passage in i något annat och de hade en gemensam tro på att livet fortsätter efter döden.

Läs mer ...
2023-07-04

henrik beyerKris leder till andligt uppvaknande

För hälsovetaren och författaren Henrik Beyer väcktes de stora livsfrågorna mitt i karriären i samband med en relationskris. Han har inte blivit "frälst" men vill efter sitt andliga uppvaknande visa andra vad han kallar "icke religiösa människor" hur man kan inkludera spirituella frågor i sitt liv.

Läs mer ...
2023-07-04

medvetandetAtt utforska medvetandet

Att sammanfoga synpunkter om medvetandet och dess roll, från olika läror, är något som ligger i tiden och förhoppningsvis ges än mer utrymme i framtiden. Ulf Bohman och MariaTherese Bohman Agerhill har besökt Arthur Findlay College i England för att medverka på en kurs i att utforska medvetandet.

Läs mer ...
2023-07-04

eckankarEckankar - den andliga frihetens väg

Eckankar är en religion som beskrivs som den andliga frihetens väg. Genom egna erfarenheter och andliga aktiviteter som drömmar, tidigare liv och själsresor finner var och en enligt Eckankar sin individuella väg till Gud. Stig Ollmar, präst inom Eckankar Sverige, berättar mer om vad Eckankar innebär.

Läs mer ...
2023-07-04

maria magdalenaMaria Magdalena - från sköka till helgonförklarad

Få historiska personer har blivit så förminskade och feltolkade som Maria Magdalena. Och få är idag så mäktiga som hon är i den nya Gyllene eran. Maria Magdalena är en universell ledare, rosens mästare, andlighetens nyskapare, religionernas befriare och en av de viktigaste feminina ledarna i historien. Möt Maria Magdalena genom Maria Nylow.

Läs mer ...
2023-05-04

david jp phillipsTa kontroll över din inre kemifabrik

David JP Phillips är en av Sveriges mest framgångsrika föreläsare och författare till "Sex substanser som förändrar ditt liv". I boken ger han nycklar till vilka signalsubstanser som är avgörande för att vi ska må bra.

Läs mer ...
2023-05-04

camilla gyllensvanProgrammera om med självhypnos

Hypnos kan vara en effektiv metod för bland annat livsstilsförändringar, stresshantering, sömn och fobier. Camilla Gyllensvan som arbetar med hypnos Time Line Therapy® förklarar hur och hjälper dig att nå dina mål med hjälp av självhypnos.

Läs mer ...
2023-05-04

lemurien och atlantisLemurien och Atlantis – en resa i tiden

Lemurien och Atlantis är gamla vackra civilisationer som fortfarande påverkar oss på olika sätt än idag. Vissa tror att de enbart är gamla legender, myter som någon hittat på, men vi är många som bär minnen från dessa tider.

Läs mer ...
2023-05-04

karleksbrev till jordenTillsammans kan vi skapa hopp för planeten

Jorden är inte bara den omgivning vi lever i, vi är jorden och vi bär henne alltid med oss. När vi människor inser att vi inte är åtskilda från jorden utan är ett och detsamma förvandlas vår relation till planeten. Det menar zenmästaren Thich Nhat Hanh i boken "Kärleksbrev till Jorden".

Läs mer ...
2023-05-04

broderskapDet goda broderskapet står på systrarnas sida

I vår serie om det goda broderskapet fortsätter Maria Nylow nu att belysa den maskulina förändringen i nutid och framtid. Nu samlas bröderna för att genom sina goda gärningar frigöra en ny gudomligt maskulin kraft som lagar och bygger upp. Den femte och sista delen.

Läs mer ...
2023-03-02

fascianRörelseglädje för kropp och själ – Axel Bohlin

I serien "Rörelseglädje för kropp och själ" berättar Axel Bohlin om fascian, ett nätverk av bindväv som omsluter hela kroppen och har en mycket större betydelse för vår hälsa än vad vi tidigare trott.

Läs mer ...
2023-03-02

kiromantiKiromanti – att tyda själens karta i dina händer

Kiromanti, eller palmistry, är som att tyda själens karta i dina händer. Mikaela Djup ger en introduktion i analysens nio steg och hoppas väcka din nyfikenhet att lära dig mer.

Läs mer ...
2023-03-02

dödenDöden gör oss mer levande

Thanatologen och författaren Philip de Croy, aktuell med "Boken för dig som en dag ska dö", vill att vi ska prata mer om döden med varandra för att döden gör oss mer levande och stärker våra relationer.

Läs mer ...
2023-03-02

astrologiDen gyllene framtiden står för dörren

Astrologi är ett värdefullt hjälpmedel för självkännedom och för att navigera i denna jordiska tillvaro. Att intresset för astrologi har ökat på senare år beror på att vi befinner oss i övergången till Vattumannens gyllene tidsålder på jorden. Astrologen och författaren Lisa Aurelius, berättar mer.

Läs mer ...
2023-03-02

broderskap 4Det goda broderskapet - livets försvarare

I vår serie om systerskapet har vi nu kommit till del 4 där Maria Nylow nu lyfter det goda broderskapets rötter i mannens förflutna genom hans resa i krig och fred och den ödmjuka tiden i början. Det goda broderskapet har förgrenats genom tusentals år.

Läs mer ...
2023-01-05

Christina NilssonVad säger stjärnorna?

Christina Nilsson

I serien "Vad säger stjärnorna?" är det nu Christina Nilsson, sprudlande entreprenör och bland annat grundare av Chakra Balance Dance, som får delar av sitt karaktärshoroskop tolkat av Agneta Orlå.

Läs mer ...
2023-01-05

kommunikation efter dödenForskning på kommunikation efter döden

Tre ledande internationella forskare inom parapsykologi, Chris Roe, Callum Cooper och Peter Fenwick, har besökt Sverige för att prata om sin forskning om framför allt kommunikation efter döden.

Läs mer ...
2023-01-05

pema chödrönKonsten att inte tappa modet

När det känns som att världen står i brand behövs optimismen mer än någonsin. Pema Chödrön är buddhist och författare och hennes budskap i boken "Välkomna det ovälkomna" är att vi inte ska tappa hoppet utan lita på vår förmåga till vishet, omsorg och medkänsla.

Läs mer ...
2023-01-05

spiritualismSpiritualismen förändrade mitt liv

Vi kan få en ny och bättre syn på hur vi lever våra liv genom att titta på de sju spiritualistiska principerna. Spiritualismen har gjort mig till en bättre människa och jag anser även att jag har fått ett bättre liv, säger MariaTherese Bohman-Agerhill.

Läs mer ...
2023-01-05

systerskap del 3Systerskapet är själens nyckel

I del 3 lyfter Maria Nylow några viktiga perioder och platser där du kan hämta hem dina minnen, din kunskap och visdom igen. Genom att förnimma dina minnen och din historia kan du ha lättare att acceptera din betydelse för framtiden.

Läs mer ...
2019-04-08

gronsakerVårstäda din kropp – 3 enkla steg att välja rätt kost!

Denna tid på året passar många på att vårstäda. Man rensar garderoberna, städar och rensar i garage och källare och storstädar huset. Varför inte göra samma sak med din kost? Prova dessa enkla förslag för att äta nyttigare. Läs mer ...

2019-02-01

doftAnpassa doften efter rummet

Att doftsätta hemmet är populärt. Vissa lukter passar bättre än andra beroende på vilket rum det är. Doftexperten Maria Mattsson tycker att du gärna kan använda olika dofter i olika rum, beroende på vilken atmosfär du vill skapa. Läs mer ...

2018-12-06

OreganoOregano – naturlig antibiotika

Oregano är en ört som är populär i Medelhavsregionen. Den innehåller mycket antioxidanter och kraftfulla ämnen som är bra för din hälsa. Det höga innehållet av antioxidanter kan hjälpa till att bekämpa bakterier och virus, minska tillväxten av cancerceller och hjälpa till att lindra inflammation visar ett flertal studier. Läs mer ...

Free – din ledstjärna

M Sjölander AB
Adress: Blåsenborgsvägen 2, 794 33 Orsa
Telefon: 070-629 71 89
E-post: info@free.se
Hemsida: www.free.se

 

 

Redaktion:

 Marie Sjölander
Marie Sjölander
Ansvarig utgivare, annonssäljare, redaktör
070-629 71 89
marie@free.se

Åsa Östlund

Åsa Östlund
Projektledare, formgivning, kundtjänst
070-287 15 50
asa@free.se, annons@free.se

 


Tryck: V-TAB, Vimmerby.
Free trycks på miljöcertifierat papper.
ISSN 0284-429X

Frees texter lagras och tillgängliggörs i digitala arkiv. Den som sänder material till Free anses medge sådan lagring samt publicering i tidningens alla distributionskanaler.