www.free.se
www.paneter.se
www.paneter.se

Den galna psykiatrinVinn boken "Den galna psykiatrin"!

Boken "Den galna psykiatrin om bristen på andlighet, samtal och psykoterapi" är skriven av Johan Stiernstedt, psykiater och leg. psykoterapeut. Som nybliven psykiater ville Johan Stiernstedt lära känna sina patienter. Han upplevde snart att han snarare hade blivit en del av ett system där samtalen mest kom att handla om medicinering, biverkningar och sjukskrivningar. Känslor, tankar och samtal om livssituationer hade blivit satta på undantag.

 

För alla de människor som söker sig till psykiatrin borde det vara en rättighet att få samtala om sitt inre när själen lider. Det är alltför lätt att få ett recept, men svårare att få samtalsstöd eller psykoterapi. Patienter möts av en medicinfixerad och överbelastad organisation som riskerar att behandla den ofta sårbara individen som en maskin.

Idag äter var sjätte svensk psykofarmaka, konsumtionen ökar lavinartat. Samtidigt sker en lika kraftig ökning av sjukskrivningar för psykiatriska diagnoser. Antalet självmord bland unga vuxna ökar stadigt sedan många år, inom denna grupp har också psykofarmakakonsumtionen ökat allra mest. Är detta verkligen en rimlig utveckling?

"En debattbok om psykiatrins brister och möjligheter, personligt, mångsidigt och tankeväckande."
Björn Wrangsjö, Docent i barn- och ungdomspsykiatri.

Om författaren:
Johan Stiernstedt är psykiater och leg. psykoterapeut. Han har länge arbetat som överläkare inom psykiatrisk öppenvård. De senaste tio åren har han huvudsakligen varit verksam som privatpraktiserande psykoterapeut. Boken grundar sig på hans erfarenheter från de bägge yrkesrollerna.

Utlottningen sker i samarbete med Siljans Måsar, www.siljansmasar.com

3 vinnare utses av Siljans Måsar. I samband med att du deltar i utlottningen samtycker du till att Siljans Måsar får ta del av dina uppgifter endast för att kunna utse vinnare och kontakta dig vid ev. vinst.

Utlottningen pågår till och med den 28 februari 2022.

Vinnare kontaktas personligen och publiceras här vid utlottningen.

Fyll i formuläret nedan för att delta

Förnamn Efternamn E-postadress
Gata Postnummer Ort
Motivering till varför just du vill vinna (max 600 tecken)

Tack för att du är med i utlottningen. Klicka här för att se om vi har fler utlottningar på gång! Kolla in här!

FREE har funnits i 39 år!

Free är en ledstjärna inom hälsa, personlig utveckling och egenvård. Tidningen har utkommit regelbundet sedan 1982 och är den enda gratistidningen i sitt slag. Free distribueras via våra över 300 budbärare över hela landet: via terapeuter, massörer, kursgårdar, bokhandlar, hälsobutiker och via intresserade konsumenter. Tidningen finns även på alternativmässor runt om i Sverige.