www.free.se
www.paneter.se
www.paneter.se

FlugsvampsflickanVinn boken "Flugsvampsflickan"!

"Flugsvampsflickan" är en spännande barnbok. Berättelsen handlar om en flicka som är livlig och orädd och hon har en förmåga att alltid överdriva sina upplevelser. Den gamla gumman Stramonium ger henne i uppdrag att finna en speciell svamp som växer i skogen. Under sitt uppdrag möter hon nya förmågor i sig själv och lär sig om växternas mysterium, läkedom och mytologi. Men när hon når sitt mål möter hon också det största mysteriet av alla, sig själv.

 

En berättelse av Monika S Swärd med illustrationer av Carina Widlund.

Utdrag ur boken:
– Hm, mmm, jag brukar kallas Herr Urtica av den som frågar, men det är högst ovanligt att någon gör det och speciellt inte att det kommer ifrån små flickor som klampar runt på mina nässelblad och dessutom kan tala med mig. Vad heter du själv då? frågade Herr Urtica.
– Jag kallas Agaricus av dem som känner mig, svarade hon.

Författarens förord:
Berättelsen om Flugsvampsflickan kom till mig i en dröm för väldigt länge sedan. Jag bar henne i mitt minne. Det var först under pandemi-isoleringen som tiden gav mig utrymme att föda fram hennes berättelse. Berättelsen är tänkt som en saga för barn med kunskaper som inspirerar den vuxna.
Det sägs att barn förstår tusen olika språk, den vuxna ett. Därför används även växternas latinska namn i berättelsen för att ge en grundläggande förståelse för att det finns flera språk eller namn för samma sak.
För den vuxne vill jag med berättelsen väcka intresset för vår folktradition om medicinalväxternas och homeopatins hemligheter och urgamla kunskaper. Utan mina fantastiska vänner och maken Bill hade det här för mig aldrig varit möjligt eller genomförbart. Tack!

Om författaren:
Monika S Swärd är utbildad homiatriker med specialisering i den rena homeopatiska läran. Hon har sedan 1993 arbetat med och undervisat i ämnet homeopati. Kunskaper om läkeväxter, folktro och personlig utveckling har Monika tillägnat sig genom ett livslångt intresse och flera års utbildningar inom naturinriktade traditioner. Monika delar generöst med sig av sina teoretiska och praktiska kunskaper i både artiklar och böcker, allt från sagoberättelser till undervisningslitteratur och hon är en uppskattad och efterfrågad föreläsare.

Utlottningen sker i samarbete med Phenix-förlaget, www.phenix.se

3 vinnare utses av Phenix-förlaget. I samband med att du deltar i utlottningen samtycker du till att Phenix-förlaget får ta del av dina uppgifter endast för att kunna utse vinnare och kontakta dig vid ev. vinst.
Skriv gärna några rader nedan varför du vill vinna.

Utlottningen pågår till och med den 28 februari 2022.

Vinnare kontaktas personligen och publiceras här vid utlottningen.

Fyll i formuläret nedan för att delta

Förnamn Efternamn E-postadress
Gata Postnummer Ort
Motivering till varför just du vill vinna (max 600 tecken)

Tack för att du är med i utlottningen. Klicka här för att se om vi har fler utlottningar på gång! Kolla in här!

FREE har funnits i 39 år!

Free är en ledstjärna inom hälsa, personlig utveckling och egenvård. Tidningen har utkommit regelbundet sedan 1982 och är den enda gratistidningen i sitt slag. Free distribueras via våra över 300 budbärare över hela landet: via terapeuter, massörer, kursgårdar, bokhandlar, hälsobutiker och via intresserade konsumenter. Tidningen finns även på alternativmässor runt om i Sverige.