www.free.se
paneter.se
www.egia.se

100 dagar av tacksamhetVinn boken "100 dagar av tacksamhet"!

"100 dagar av tacksamhet" är en bilderbok om tacksamhet som inspirerar till reflektion och eftertanke. Boken skapades av Anita och Sigrid Carlsson under coronapandemin.

 

Sigrid Carlsson bor vanligtvis i New York där hon forskar om cancer, och det var under karantänen i föräldrahemmet i Österäng som hon skrev boken. Anita Carlsson, mamma till Sigrid, driver Hälsovårdshemmet i Österäng som även givit ut boken.

Om boken säger Bengt-Göran Fast, fil.doktor, leg. psykolog och psykoterapeut:
"Anita och Sigrid Carlssons lilla vackra bok om tacksamhet innehåller förutom 100 små enkla textrader om sådant man kan känna tacksamhet över lika många vackra foton som sammantaget gör att man som läsare både känner en ökad tacksamhet och en samtidig förundran över naturens skönhet.

Jag minns så väl den fjärrlängtan jag kände när jag som 7-åring befann mig högt upp på sydsvenska höglandet (Ulricehamn) och långt bort i horisonten kunde ana något av platåberget Ålleberg ända borta vid Falköping. Det väckte alltid en stark längtan inom mig att få resa och uppleva en större värld än min barndomsmiljö runt Ulricehamns sanatorium. Denna fjärrlängtan har jag burit med mig genom livet och varit till en oändlig glädje i många olika dimensioner.

När coronapandemin började dra fram över världen märkte jag en behaglig form av avkoppling inombords på grund av alla de begränsningar som följde i spåren. En närlängtan växte fram inombords och förtydligade en längre process inom mig; en livsglädje över naturens skönhet, en ökad närhet i relationerna till familj, vänner, till Sverige och en ökande tacksamhet över att få vakna och känna mig frisk och utvilad. Jag tror att denna min inre förändring nog delas av många människor på vår jord när vi nu samfällt hotas av yttre hotbilder i form av potentiellt dödande sjukdom, klimatförändringar och en alltmer överbefolkad jord.

När jag läser i denna lilla bok kommer jag i närheten av en stillhet och meditativt lugn; när jag ser de vackra naturfotografierna blir jag starkt påverkad av skönhetsupplevelserna och närmar mig ett tranceliknande tillstånd. Välbefinnandet i sin tur förstärker tacksamheten inombords över att få leva mig in i den värld som författarna och fotograferna leder mig in i. Som är vetenskapligt välbelagt innebär kombinationen av stillhet, skönhetsupplevelse och tacksamhet en sällsynt fin kompott för ett hälsosamt liv."

Utlottningen sker i samarbete med Hälsovårdshemmet i Österäng.

3 vinnare utses av Anita och Sigrid Carlsson. I samband med att du deltar i utlottningen samtycker du till att de får ta del av dina uppgifter endast för att kunna utse vinnare och skicka eventuell vinst.

Skriv gärna några rader nedan varför du vill vinna.

Utlottningen pågår till och med den 31 oktober 2020.

Vinnare kontaktas personligen och publiceras här vid utlottningen.

Fyll i formuläret nedan för att delta

Förnamn Efternamn E-postadress
Gata Postnummer Ort
Motivering till varför just du vill vinna (max 600 tecken)

Tack för att du är med i utlottningen. Klicka här för att se om vi har fler utlottningar på gång! Kolla in här!

FREE har funnits i 38 år!

Free är en ledstjärna inom hälsa, personlig utveckling och egenvård. Tidningen har utkommit regelbundet i 38 år och är den enda gratistidningen i sitt slag. Free distribueras via våra över 300 budbärare över hela landet: via terapeuter massörer, kursgårdar, bokhandlar, hälsobutiker och via intresserade konsumenter. Tidningen finns även på alternativmässor runt om i Sverige.