www.free.se
www.tarotshop.se
www.paneter.se

välkomna det ovälkomnaVinn boken "Välkomna det ovälkomna"!

När vi är mitt uppe i en stor kris - klimatet, en pandemi eller våldet i våra samhällen – finns risken att vi förlorar hoppet, förtvivlar eller vänder oss bort. Men när det känns som att världen står i brand behövs optimismen mer än någonsin. Passivitet och modlöshet ger ingen hjälp. Inte heller polarisering - där vi låser oss i positioner om rätt/fel eller vi/dom - eller ilska, hur befogad den än kan tyckas över sakernas tillstånd. Författaren Pema Chödröns budskap är att vi kan lära oss att lita på vår förmåga till vishet, omsorg och medkänsla, i stället för att tappa modet.

 

Med hjälp av Pema Chödröns sätt, och med övningarna i hennes bok, får vi kontakt med vår inre godhet, vishet och styrka. Då kan vi leva helhjärtat även i en förkrossad värld.
Framtiden är ett oskrivet blad och hur vi agerar nu kommer att avgöra åt vilket håll världen rör sig. Att vidga perspektivet och bli mer medveten på individnivå har även en positiv effekt på samhället i stort. Om tillräckligt många av oss verkligen kan känna det vi känner och stå upprätt inför vår sårbarhet i stället för att tappa modet, så kommer det att leda till att vi kan finnas för varandra.

När saker och ting blir är svåra kan det frambringa det bästa i människan och inte det sämsta. Hemligheten är paradoxalt nog att öppna sig inför det svåra som sker och välkomna det vi egentligen vill slippa. På det sättet kan vår grundläggande godhet ge oss nycklar till både vårt personliga välbefinnande och till ett starkare samhälle - nu och i framtiden. Boken avslutas med ett avsnitt där Pema Chödrön visar hur några olika buddhistiska övningar kan hjälpa oss att finna det förhållningssätt som hon förespråkar.

Om författaren:
Pema Chödrön är författare och buddhist från USA. Hon föddes 1936 i New York City som Deirdre Blomfield-Brown. Hon mötte sin läromästare Chögyam Trungpa Rinpoche 1972 och studerade för honom från 1974 till hans död 1987. 1981 blev Pema Chödrön fullvärdig medlem i den kinesiska grenen av buddhismen. Hon tjänstgjorde vid Karma Dzong i Boulder Colorado innan hon 1984 flyttade till det lantliga Cape Breton i Nova Scotia för att bli andlig ledare vid Gampo Abbey, det första tibetanska klostret i Nordamerika för västerlänningar.

Utlottningen sker i samarbete med Dana Förlag, www.danaforlag.se

3 vinnare utses av Dana Förlag. I samband med att du deltar i utlottningen samtycker du till att de får ta del av dina uppgifter endast för att kunna utse vinnare och skicka eventuell vinst.
Skriv gärna några rader nedan varför du vill vinna och om du önskar vanlig eller e-bok.

Utlottningen pågår till och med den 28 februari 2023.

Vinnare kontaktas personligen och publiceras här vid utlottningen.

Fyll i formuläret nedan för att delta

Förnamn Efternamn E-postadress
Gata Postnummer Ort
Motivering till varför just du vill vinna (max 600 tecken)

Tack för att du är med i utlottningen. Klicka här för att se om vi har fler utlottningar på gång! Kolla in här!

FREE har funnits i 40 år!

Free är en ledstjärna inom hälsa, personlig utveckling och egenvård. Tidningen har utkommit regelbundet sedan 1982 och är den enda gratistidningen i sitt slag. Free distribueras via våra över 300 budbärare över hela landet: via terapeuter, massörer, kursgårdar, bokhandlar, hälsobutiker och via intresserade konsumenter. Tidningen finns även på alternativmässor runt om i Sverige.