www.free.se
www.ankhab.se
www.paneter.se

fjarilsvingarVinn boken "Fjärilsvingar"

"Fjärilsvingar – missbruk, medberoende, cancer och vägen tillbaka" är en bok om Yvonne Carlssons viktiga, inre resa, från att ha varit totalt medberoende till dottern Linda och därefter knäckt av sorg. Smärtsamt uppriktigt berättar hon om sig själv och dottern. Om relationen, kampen mot droger och cancern som sedan tog dottern Lindas liv, men även om att vara medberoende som anhörig. Sorgbearbetning och beroendeproblematik är viktiga delar i boken.

 

Man kan säga att Yvonne Carlsson förlorade sin dotter Linda flera gånger, om och om igen. Allra först genom om att dottern försvann in i ett drogmissbruk. Sedan genom en stor sorg som inte blev bearbetad: Lindas lilla dotter dog vid förlossningen. Efter en utmanande tid dels på behandlingshem och genom upptäckten av malignt melanom, blev hon drogfri och friskförklarad.

Hon växte stort, utvecklade sig och förbättrade sina relationer. Ja, hon lyckades bygga upp sitt liv igen med glädje och tilltro till framtiden. En bedrift! Äntligen njöt Linda av sitt liv, tillsammans med sina små tre söner. Då kom dråpslaget: stora tumörer på flera ställen i kroppen: hjärnan, lungorna, mjälten ... Hon avled i september 2010.

Yvonne Carlsson säger så här om varför hon skrev boken:
En morgon den 27 februari 2011 vaknade jag av ett samtal från min yngsta dotter.
– Mamma jag hade en mardröm, jag hittade ett brev från dig där du skrev att du inte orkade bära sorgen längre. Jag önskar du ville skriva en bok om Linda och hur du kunde överleva utan din dotter. Snälla gör det för att hjälpa dig själv men det kan även hjälpa andra.
Dessa ord fick mig att börja skriva om min relation, kampen mot droger och cancern som sedan tog min dotter Lindas liv, men även om att vara medberoende som anhörig.
Jag skriver också om vad som hände efteråt, min sorgbearbetning och människors beteende runt omkring mig. Cancern väckte även upp andra sorger, barnens missbruk, dödfött barnbarn, relationer, skilsmässa och många flera obearbetade sorger. Den resa vi gjort tillsammans som slutade så tragiskt. Hur går man vidare?

"Linda var som en fjäril som flög bort allt för tidigt. Men Yvonne har vi kvar och jag hoppas att hennes bok kommer att flyga in, och landa, hos dem som behöver få läsa den. För genom sina egna erfarenheter kan Yvonne dela med sig av de centrala insikterna och processerna, som man behöver för att kunna växa som människa och ta sig ur sin puppa. Smärtsamt uppriktigt berättar hon här om sig själv och om sin dotter Linda. Sorgbearbetning och beroendeproblematik är viktiga delar i boken."
Lotte Mjöberg, förlagscoach

Utlottningen sker i samarbete med Livskraft & Balans, www.livskraft-balans.se

1 vinnare utses av Yvonne på Livskraft & Balans. I samband med att du deltar i utlottningen samtycker du till att Yvonne får ta del av dina uppgifter endast för att kunna utse vinnare och skicka eventuell vinst.
Skriv gärna några rader nedan varför du vill vinna.

Utlottningen pågår till och med den 30 april 2021.

Vinnare kontaktas personligen och publiceras här vid utlottningen.

Fyll i formuläret nedan för att delta

Förnamn Efternamn E-postadress
Gata Postnummer Ort
Motivering till varför just du vill vinna (max 600 tecken)

Tack för att du är med i utlottningen. Klicka här för att se om vi har fler utlottningar på gång! Kolla in här!

FREE har funnits i 38 år!

Free är en ledstjärna inom hälsa, personlig utveckling och egenvård. Tidningen har utkommit regelbundet i 38 år och är den enda gratistidningen i sitt slag. Free distribueras via våra över 300 budbärare över hela landet: via terapeuter massörer, kursgårdar, bokhandlar, hälsobutiker och via intresserade konsumenter. Tidningen finns även på alternativmässor runt om i Sverige.